2010. április 9., péntek

Cabaret Medrano koncert a Merlinben. Fricskák és humor

A saját leírása szerint fanyar és ironikus dalszövegeivel fémjelzett Cabaret Medrano április 13-án a MERLiNbe látogat. Szövegeik nyugdíjasindulókat, szerelmi fricskákat elevenítenek meg gengszterszvingek, vurstlidalok, bizsergető kuplék, hajléktalan rockyk, kalózballadák formájában.
Zenészeik több zenekarban is aktív szerepet vállalnak, illetve más műveszeti ágakban is megfordulnak, ami nem hagyja nyom nélkül zenei stílusukat. Kamondy Imre énekes, dalszerző színész, s ezzel kölcsönöz dramatikus jelleget a koncerteknek, Verebes György zongorista nem mellesleg festőművész. Nemes János – több dal szerzője – szaxofonon és kavalon játszik. Horváth Gábor neve többek között a Balaton és az Ági és a fiúk zenekarokból lehet ismerős, Pfeiler Ferenc a Naprában, a Klezmer R’s zenekarokban és színházi előadásokban is közreműködik. És ha színház, kihagyhatatlan Darvas Benedek neve. A Cabaret Medrano motorja több előadás zenéjét szerezte, legújabb produkciója Christian Morgenstern versei alapján a Bitódalok című bábkabaré a Budapest Bábszínházban látható.
A Cabaret Medrano első lemeze 2007-ben jelent meg „Éjszakai járat” címmel, melyet a Specko Jedno zenészeinek közreműködésével mutattak be.
Kedvcsinálóként néhány Moulin Rouge-i, mégis budapesties hangulatú daluk, a Borzas macskák, a Casablanca és a Repedt Sarok és Mr. Faláb meghallgatható a youtube-on.

2010. április 13. kedd / 21.00, Merlin Színház

Bővebb információ itt.


Ajánló:
Port.hu




Gál András 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése